Madplanen uge 19

Foto: Colourbox

MANDAG KYLLING MED GREMOLATA OG PERLEBYG 5 min.


25 g perlebyg.

Havsalt og friskkv. sort

peber.

2 ubehandlede citroner.

1 bdt. kruspersille.

2 fed hvidløg.

Rapskimolie.

1 bdt. broccoli.

4 kyllingefileter.

Olivenolie.


 

• Skyl og kog perlebyggen i letsaltet vand i 2 minutter. • Riv citronskaller, hak persille (svarende til 4 spsk.), og hak hvidløg ultrafint. • Bland de tre dele med 1 tsk. rapskimolie, og krydr med salt og peber. • Bland det med drænet perlebyg. • Skær broccoli groft, drys med salt, dryp med olie, hæld kogende vand over, og lad kålen stå med låg i fem min. • Gnid kyllingen med olivenolie, krydr med salt og peber, og grill eller steg den.


 

TIRSDAG STEGTE SILD MED BLOMKÅL 7 min.


 


75 g nye danske kartofler.

Rapskimolie.

Havsalt og friskkv. sort

peber.

1 bdt. salvie.

5 g sildefileter.

Mælk.

Rugmel.

Olivenolie.

1 blomkål.

1 bdt. kruspersille.


 

• Skrub og tør kartoflerne, gnid med olie, krydr med salt og peber, kom salviekviste ved, og læg den i et ovnfast fad med bagepapir. • Stil fadet i en 2 grader varm ovn i 45 min. • Dup fiskene tørre, vend dem i mælk og rugmel krydret med salt og peber, og steg dem. • Læg sildene på fedtsugende papir. • Skær kålen groft, læg den i en gryde, drys med salt, dryp med rapskimolie, hæld kogende vand over, og lad kålen stå med låg i fem min. • Hæld vandet fra kålen, og drys med finthakket persille.


 

ONSDAG PERSILLEPASTA MED VALNØDDER 3 min. ¨


 


4 g pasta/spaghetti.

1 bdt. kruspersille.

1 g valnøddekerner.

1 spsk. olivenolie.

2 smørtern a ca. 8 g.

4 spsk. fintrevet parmesanost.

1 grøn krølsalat.

2 g tomater.

1 citron.


 

• Kog pastaen al dente (så der stadig er bid i den) i min. fire liter vand med fire tsk. salt. • Skyl og tør persillen godt, hak persille og valnødder. • Hæld vandet fra pastaen, og kom den tilbage i gryden, hvor den blandes godt med persille, valnødder, olie, smør og parmesanost. • Skyl og tør salaten, skær tomater i både, og dryp salaten med citronsaft.


 

TORSDAG HAKKEBØF M. GRØNNE ASPARGES 5 min.


 


5 g magert hk. oksekød.

Olivenolie.

Havsalt og friskkv. sort

peber.

75 g nye danske kartofler.

1 bdt. kruspersille.

5 g grønne asparges.

Rapskimolie.


 

• Form bøfferne, gnid med olie, og krydr med salt og peber. • Skrub kartoflerne, og kog dem 12 min. i letsaltet vand med rapskim oliedryp. • Ved servering toppes kartoflerne med persilledrys. • Steg kødet. • Vrik asparges, så de knækker naturligt, og skær enden til. Læg dem i en gryde, drys med salt, dryp med olie, hæld kogende vand over, og kog maksimalt et minut. • Hæld vandet fra, og læg de grønne asparges på et aspargesfad, hvor vandet løber fra, eller på et fad med en stofserviet. • Dryp let med olie.


 

FREDAG SALAT MED LAKS OG AVOCADO 3 min.


 


Ca. 3 hasselnøddekerner.

3 g blandet salat.

2 avocadoer.

1 citron.

1 bk. blåbær.

24-28 g varmtrøget laks.

1 pt. brøndkarse.

Olie-eddike-dressing:

1 dl rapskimolie.

1/2 dl hvidvinseddike.

Havsalt og friskkv. sort

peber.

Tilbehør: lunt, lyst fuldkornsbrød.


 

• Rist hasselnødderne på en tør pande, gnid skallen af med håndfladerne. • Skyl og tør salaterne. • Del avocado, skær kødet i skiver, og gnid straks med citron. • Skyl og tør blåbær. • Skær eller riv laksen i mindre stykker. • Ryst dressingen, og smag til. • Anret salaterne med skiver af avocado, hasselnøddekerner, blåbær og brøndkarse. • Dryp med dressing.

 

LØRDAG KYLLING PÅ SPYD MED AGURKESALAT 6 min.


 


75 g nye danske kartofler.

Træspyd til grill.

2 bk. kyllingeinderfileter.

2 rødløg.

1 rød peberfrugt.

Olivenolie.

2 små hjertesalater.

1 bdt. radiser.

Olie-eddike-dressing.

Agurkesalat:

1 agurk.

2 spsk. havsalt.

2 spsk. lyst rørsukker.

3/4 dl kogende vand.

3/4 dl ufarvet lagereddike.

Friskkv. sort peber.


 

• Snit agurken i ultrafine skiver. Bland med marinaden, og stil på køl i 6 timer. • Skrub og kog kartoflerne. • Læg træspyd i vand i 1 min. • Skær kylling i mindre stykker. • Skær løg og peberfrugt i mindre stykker. • Sæt kylling, løg og peberfrugt på spyd, pensl med olie, og grill udendørs eller steg i ovn ved 2 grader i 15 min. • Del, skyl og tør salaterne, og anret med skiver af radise. • Dryp med olie-eddikedressing.


 

SØNDAG GRILLET KALV MED SPIDSKÅL OG RABARBER 7 min.


 


4 kalvekoteletter.

Olivenolie.

Havsalt og friskkv. sort

peber.

1 bdt. rabarber.

2 rødløg.

1 rød chili.

1 tsk. rapskimolie.

2 spsk. hvidvinseddike.

Korn fra 1 stang vanilje.

2 spsk. lyst rørsukker.

2 spidskål.

Rapskimolie.


 

• Gnid kødet med olie, krydr med salt og peber. • Skær rabarber i skiver, løg i både og chili minus kerner i tern. • Læg det i en gryde med olie og 1 tsk. salt, eddike og vaniljekorn, og lad relishen simre ved svag varme under omrøring ca. 15 min. • Kom sukkeret ved, lad det opløses, og smag til. • Grill eller steg kødet. • Snit kålen fint, og læg den i en gryde. • Drys med salt, og dryp med olie, hæld kogende vand over, og kog i 3 min. • Hæld vandet fra, og dryp med olie. 
Indkøbsliste

 GRØNT1 bdt. rabarber.

1 bk. blåbær.

1 agurk.

1 bdt. radiser.

1 grøn krølsalat.

2 små hjertesalater.

300 g blandede salater, fx.

økol. triplesalat el. napolitane.

500 g nye, grønne

asparges.

1 rød peberfrugt.

1 rød chili.

200 g tomater.

2 avocado.

1 bdt. broccoli.

2 spidskål.

1 blomkål.

2,25 kg nye kartofler.

Kruspersille, salvie,

brøndkarse.


 

KØL/FROST

500 g sildefileter.

240-280 g varmrøget laks.

4 kyllingefileter.

Ca. 600 g kyllingeinderfi
let.

4 kalvekoteletter.

500 g magert hk. oksekød.


 

SPISEKAMMERET

Havsalt, friskkv. sort peber,

lyst rørsukker, vanilje,

rapskimolie, ekstra jomfruolivenolie,

hvidvinseddike,

ufarvet lagereddike.

Perlebyg, pasta/spaghetti,

lyst fuldkornsbrød, rugmel.

Ubehandlede citroner,

rødløg, hvidløg, mælk, parmesanost,

valnøddekerner,

hasselnøddekerner. Smør,

olie-eddike-dressing og

træspyd til grill.

Tilmeld nyhedsbrev
Find os på Facebook
KOMMENTARER
Andre læste også