Ugens maskuline ret: Grønkålsuppe

Foto: Louise Gert

Grønkål er en grøntsag, der har fået ’stemplet’ superfoods! Det er en fantastisk kilde til folat, der er et B-vitamin, og er vigtig bl.a. for vores blod og vores celledeling.

Folat er et forholdsvist nyopdaget B-vitamin, og netop af den årsag, og fordi det er så vigtig – betegnes folat som det nye hippe. Folat skulle også dæmpe depressioner. Udover folat, så indeholder grønkål masser af kostfibre, der mætter og befordrer god fordøjelse.

Så grønkål KAN altså en hel masse, men det kan altså også smage…dejligt. I supper, stuvninger eller salater.

Grønkålsuppe

4 personer

400 g grønkål

1,5 l økologisk urtebouillon eller hjemmekogt hønsebouillon (kylling og suppevisk)

2 spsk raspkimolie

havsalt og friskkværnet sort peber

Fyld:

100 g gulerodstern

100 g persillerodstern

Skyl kålen og rib den, hak den groft, læg den i en gryde. Drys med lidt salt og hæld den ene spsk olie ved. Hæld kogende bouillon over og lad det simre i 10 min. Blend suppen med den sidste spsk olie og smag til. 2. Imens suppen koger, skræl og skær rødderne i tern og kom disse i en gryde, drys med lidt salt, dryp med lidt olie og hæld kogende vand over og kog ternene 3 min., så de stadig har bid. Hæld vandet fra. 3. Kom varme rodtern i dybe varme tallerkner og os suppen over.

Tilbehør:
lyst groft brød eller kogte brune ris.

Evt. små hjemmelavede kødboller:

Rør 400 g hakket kalv og svin med 1 æg, 2 spsk. mel, 1 lille revet løg, salt og peber.

Form små boller med en teske. Kom disse i letsaltet vand i ca. 10 min., de skal ikke koge, men blot lige stå ved kogepunktet.

Du kan også blot forme boller af det hakkede kød, og køber du det hos slagteren, så få ham da til at hakke det 2 gange – og så koge disse som anført.

Tilmeld nyhedsbrev
Find os på Facebook
KOMMENTARER
Andre læste også