Hjemmelavet karrysalat

Det sjove kommer faktisk, når man, hvis man ikke tør vove pelsen og servere udelukkende den fedtfattige, at det er den fede købekarrysalat, der er tilbage, efter julefrokosten, og skålen med den fedtfattige, er slikket. Fortæller brugere af min karrysalat.

Jeg vil sige det sådan, til jul får man det fedt, man bør, og lidt mere til, så karrysalaten, som indeholder – eller spises i sammenhæng med – sild, som repræsenterer det sunde fedt, så bør karrysalaten være fedtfattig, velsmagende, sprød og loaded med de traditionelle ingredienser.

Det er hele forarbejdet med at indkøbe og skære og hakke gode råvarer, der er hele hemmeligheden ved succesen med karrysalaten.

Portionen passer til 4 personer, til en sildefrokost, eller som del af buffet til flere.

Cremen:

1,5 dl fromage frais eller skyr

½ tsk rapskimolie

1 spsk god mayonnaise

1-2 tsk karry

Fyldet:

1 hårdkogt æg (10 min.) – hakkes fint

1 salatløg, alternativt rødløg – skæres ultrafint

1 stængel bladselleri – skæres ultrafint

1 spsk kapers – hakkes fint

1 stor eller 5 små syltede agurker – hakkes ultrafint

½ Elstar æble – skæres i bitte tern

marineret sildefilet – gerne den gammeldags modnede – skæres i fine skiver eller tern

Rør cremen og rør fyldet i. Du kan vælge, om den skal være mere cremet, det er op til dig, men nu skal du smage den til, så den er tilpas salt, syrlig – og du kan justere smag og konsistens med citronsaft og en knivspids fint lyst rørsukker.

Tilmeld nyhedsbrev
Find os på Facebook
KOMMENTARER
Andre læste også