Krumme bliver 30

Det er svært at være 11 år, sang Krumme i 1991. Men i 2008 har Laus Høybye ikke problemer med sin alder.

– Jeg har det overraskende godt. Jeg tænkte for nogle år siden, da jeg var 27-28 år, at det måtte være forfærdeligt, men sådan har jeg det ikke nu. Det bliver mere og mere rigtigt, at alder bare er et tal, siger Laus til søndagsavisen.dk og tilføjer:

– Indtil videre er der ingen kriser overhovedet.

Stadig Krumme

Selvom det er 17 år siden, den første film om Mads Krumborg og hans familie blev indspillet, bliver Laus stadig genkendt som Krumme. Og det er helt okay.

– Jeg har det godt med Krumme. Det er fedt at have lavet noget, man er stolt af. Og jeg bliver heldigvis også genkendt fra noget andet, griner Laus.

Slipper du nogensinde af med Krumme?

– Det håber jeg da ikke. Han var ikke svær at slippe igen for mig, for jeg lavede mange andre ting, inden jeg begyndte på skuespillerskolen, så jeg følte ikke, at jeg blev sat i bås. Men det gør ikke noget, at folk husker Krumme.

Laus var 13 år, da han spillede Krumme første gang, og netop det, at man gerne spiller lidt yngre end man egentlig er, er med til at gøre, at det ikke er så slemt at blive ældre.

– Som skuespiller kan man jo blive ved hele livet, for der er roller til alle livets faser. Jeg ved godt, at jeg er blevet ældre, og jeg glæder mig til de nye udfordringer, der kommer med det, forklarer Laus.

Foto: Polfoto

Klar til DR

Fødselsdagen skal fejres ’meget uhøjtideligt’ sammen med nogle venner og senere holder Laus stor fest for venner og familie. Forhåbentlig stadig uden kriser.

– Det kan da godt være, at jeg ser anderledes på det, når jeg vågner i morgen og er blevet 30. Men jeg regner da ikke med, at jeg pludselig skal lave om på noget eller gå i noget andet tøj.

Når fødselsdagsfestivitasen er overstået venter en rolig jul, som han ’glæder sig til’, på Laus og i det nye år går det løs med forskellige teaterroller og indspilningen af DR’s nye julekalender i februar.

Foto: Polfoto
Krumme bliver 30

Laus Høybye

Søn af Kirsten og John, der er komponist og lillebror til Jais og Tone.Født 11. december 1978

Opvokset i Farum udenfor København.

Fik spillefilmsdebut som 13-årige ’Krummerne’ fra 1991, hvor han spiller sammen med blandt andre Dick Kaysø, Buster Larsen, Peter Schrøder og Jarl Friis-Mikkelsen.

Blev i 2005 uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater, efter en afstikker til universitetet.

Har medvirket i utallige teaterforestiller, blandt andet musicalen Olsen Banden, og lagt stemme til tegnefilm, blandt andre Herkules, Tarzan, BeeMovie og Happy Feet.

Medvirkede i 2008 blandt andet i spillefilmen ’Dig og mig’.

Læs artiklen ‘Krumme bliver 30′ fra Laus’ fødseldag i 2008

Tilmeld nyhedsbrev
Find os på Facebook
KOMMENTARER
Andre læste også