Brad Pitt brillerer i baseballfilm

Denne utraditionelle film om baseball har ikke mange ligheder med de typiske film om sport. Den er mindre romantiserende og mindre sentimental end andre film i genren, hvilket både gør den mere overraskende og mere nytænkende.

I stedet for at lade dramaet udspille sig på banen flyttes det i ‘Moneyball’ til beslutningstagernes kontorer. Det er derfor en film for dem, der kan blive fanget af det økonomiske og taktiske spil, der ligger bag al sport.

Det er ikke nødvendigt at være interesseret i baseball for at se filmen. Den handler nemlig mere om, hvordan små klubber kan konkurrere mod de større og rigere rivaler.

 

Betagende manuskript

Manuskriptet til den autentiske beretning er skrevet af blandt andre Aaron Sorkin, der står bag biografsuccesen ‘The Social Network’ og tv-serien ‘Præsidentens mænd’ (‘The West Wing’).

Sorkin er god til at skrive stærke og arrogante karakterer, som snakker i et højt og betagende tempo. Det virker fængende og intelligent, men er selvfølgelig også et af de få punkter, hvor filmen lader fiktionen overgå autenticiteten.

 

Brad Pitt i storform

Brad Pitt spiller fantastisk i sin oscarnominerede rolle som den arrogante manager, der ikke tør se holdets kampe.

Jonah Hill (‘Superbad’) i rollen som Brad Pitts assistent er overraskende overbevisende som det nørdede matematikgeni Peter Brand, der udvikler holdets taktikker. En rolle, der ligger langt fra hans tidligere sjove, men lidt platte roller. Samspillet mellem de to skuespillere slår gnister i en interessant film.

Handlingen: Historien om, hvordan statistik ændrede sporten.

Se den, hvis: Du gerne vil se et anderledes sportsdrama.

Tilmeld nyhedsbrev
Find os på Facebook
KOMMENTARER
Andre læste også