Læsernes bog-anbefalinger

Foto: Stockxchange

Læserne anbefaler

Der er masser af gode læseoplevelser i vente, hvis du følger anbefalingerne fra søndagsavisen.dk’s brugere.

‘Sorte scener’ af Peter Alsted

En lille roman, som handler om ikke at være accepteret for den man er..

En roman om Jakob, Johan og Levi, der alle har biografen Staniland til fælles… Og i biografer kan man glemme alt om den verden udenfor.

En bog med et utrolig velskrevet og beskrivende sprog, at man ikke kan undgå at fordybe sig i den, langt, langt væk fra den verden udenfor.

Anbefalet af Camilla Jacobsen. Århus S.

‘The Counterlife’ af Philip Roth

Roth har en af de tydeligste fortællerstemmer i amerikansk samtidslitteratur, og ‘The Counterlife’ er efter min mening hans bedste værk.

Romanen omhandler de forskellige drejninger en mands live kan tage, karrieremæssigt, i kærligheden, og på et mere eksistentialistisk grundlag.

Den er umulig at lukke, når man først er startet, mest på grund af et levende, nærmest filmisk sprog, som driver konflikter, forhold og diskussioner imellem hovedpersonerne frem.

Hilsen Rasmus Jensen, Nørrebro

Foto: Bazar Forlag

‘Havets katedral’ af Ildefonso Falcones

Den spanske bestseller om Arnau og hans liv i Barcelona i 1300-tallet er stor og tung nok til at bruges til dørstopper. Men både gribende, interessant og overraskende nok til, at man ikke går kold før to tredjedele henne – hvor forfatteren får lidt for travlt med at få afviklet sin historie og få alle løse ender knyttet sammen.

Vi snakker spansk socialrealisme med ‘Pelle Erobreren’ -undertoner. Der er krige under opsejling, inkvisition på spring og hærgende pest, men selv om man ikke kan sin spanske historie på fingrene, er historien om Arnau, hvis far starter med at redde den lille dreng fra en ækel lensherre, og hvis historie er knyttet sammen med opførelsen af folkets katedral, temmelig spændende. Man kommer endda til at tude et par gange, og det er jo optimalt.

Lis Henriksen, Randers

Foto: Forlaget Rosinante

‘Vejen til Frihed’ af Nelson Mandela / Forord af Niels Helveg Petersen

‘Vejen til frihed’ er en gribende beretning om en af vor tids største personligheder, Nelson Mandela.

Bogen er usædvanligt godt og detaljeret skrevet og tager læseren med ud i alle hjørner af Nelson Mandelas meget spændende og til tider meget dramatiske liv, helt fra de meget fattige kår som barn til toppen af politik.

De fleste ved, at Nelson Mandela har siddet i fængsel, men de færreste kender vejen dertil og baggrunden for denne periode i hans liv. ‘Vejen til frihed’ giver dig alle svar og skildrer i det hele taget Nelson Mandelas liv meget underholdende og som selvbiografi er der en rigtig god balance mellem det faktuelle i Nelson Mandelas liv og dramaet i fremstillingen af hans bedrifter.

Bogen er helt sikkert i den absolutte topklasse over selvbiografier og i det hele taget meget fascinerende læsning om en af de største!!

Peter S., Vanløse

Læsernes bog-anbefalinger

Har du læst en bog, som du mener andre burde læse?
Skriv en anbefaling og send den til online@sondagsavisen.dk

Tilmeld nyhedsbrev
Find os på Facebook
KOMMENTARER
Andre læste også