Spot de dårlige daginstitutioner

Står pædagogerne i et hjørne af legepladsen, mens børnene leger, kan det tyde på, at børnene ikke får nærhed nok. Foto: Kristian Brasen

Børnehaver og vuggestuer har været under heftig beskydning de seneste uger. Men hvordan kan man egentlig vide, om ens barn går i en god eller dårlig daginstitution?

»Som forælder er det meget svært at gennemskue. Det kan godt være, at institutionen har en masse flotte pædagogiske visioner stående på deres hjemmeside. Men bliver de praktiseret i hverdagen? Når dit barn er afleveret, og døren er lukket, ved du rent faktisk ikke, hvad der sker,« siger Margrethe Brun Hansen, der er børnepsykolog og rådgiver for daginstitutioner.

Derfor opfordrer hun forældre til at tage på besøg i daginstitutionen i en halv dag, inden de vælger at skrive deres barn op til en plads.

»Lyt til, hvordan pædagogerne taler til børnene og hinanden. Se, hvordan deres kropssprog er over for børnene. Oplever du varme, forståelse og empati? Gør du ikke det, så finde en anden institution til dit barn.«

Vi har fået Margrethe Brun Hansen og Charlotte Ringmose, professor fra Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet, til at give deres bud på tegn, der afslører en dårlig daginstitution.

10 tegn på en dårlig institution

Tilmeld nyhedsbrev
Find os på Facebook
KOMMENTARER
Andre læste også