Så mange penge tjener din chef

Foto: Modelfoto Colourbox

De fleste menige lønmodtagere har nok indimellem overvejet, om deres chef var pengene værd. Men hvor meget er det nu lige, han eller hun egentlig tjener?

Spekulationerne på arbejdspladsen om netop dette emne er ofte mange. Her kan du se, hvordan det forholder sig i virkeligheden.

Det er Ledernes Hovedorganisation, der en gang om året leverer en komplet liste over deres medlemmers månedsløn delt op efter den titel, den enkelte leder smykker sig med. Opgørelsen bygger på indberetninger fra 19.383 medlemmer, hvilket svarer til 29 procent af de adspugte.

Lønstatistikken er derfor ikke komplet, men kan alligevel give en god indikation om ledernes lønniveauer. De administrerende direktører tjener selvfølgelig mest, men også de, der bærer titlerne It-manager og kommunikationschef får en ganske pæn slat penge.

Se hvor meget din chef tjener her

Chefløn steg trods krisen

Økonomisk set er det på alle måder en god tjans at være leder. Ikke bare er lønnen høj. Den stiger også hurtigere end andre lønmodtageres. Det var i hvert fald tilfældet sidste år, hvor ledernes løn i gennemsnit steg med 3,6 procent. Ikke dårligt i et kriseår, hvor alle andre lønmodtagere måtte nøjes med en stigning på det halve, nemlig 1,8 procent.

Chefer i det private tjener mest Går man kun efter pengene, skal man klart vælge at blive chef i det private. Således tjener en leder i det offentlige i gennemsnit 43.549 kroner om måneden alt inklusive, mens den lyder på 50.408 kroner i det private erhvervsliv.

Det er også mere givtigt at være mandlig leder end kvindelig leder. Selv når der tages højde for en række faktorer som for eksempel anciennitet, er forskellen på 6,3 procent.

Se hvor meget din chef tjener her

Andre læste også