Læs avisen online

Lav din egen Michelin-mad

Danmark laver Nordens bedste mad og har fået 14 Michelin-stjerner. Læs her, hvordan du imponerer gæsterne med hjemmelavet Michelin-mad.

Foto: Kristian Brasen
Foto: Kristian Brasen


København er ubestridt Nordens gastronomiske centrum, Pressemeddelelsefra Michelin

13 danske restuaranter med michelin-stjerner

I onsdags blev Michelin-guiden

for 2012 udgivet. Disse danske

restauranter fik stjerner:

 

Noma: 2 

Aoc: 1

Den Røde Cottage (ny): 1

Era Ora: 1

Formel B: 1

Geranium (ny): 1

Grønbech & Churcill (ny): 1

Herman: 1

Kiin Kiin: 1

Kokkeriet: 1

Kong Hans Kælder 1

Relæ (ny): 1

Søllerød Kro: 1


 

Danmark fik tre Michelin-stjerner mere end sidste år, og København er for tiende år i træk den by i Norden med flest stjernerestauranter.

 

»København er ubestridt Nordens gastronomiske centrum,« skrev Michelin i en pressemeddelelse, da de i onsdags udgav 'Guide Michelin Main Cities of Europe 2012'.

 

Guiden, hvor du finder de berømte stjerner, der garanterer mad i absolut verdensklasse.

 

Se de tre Michelin-opskrifter her

 

Noma snydt for sin tredje stjerne

Noma, der to år i træk er kåret som verdens bedste restaurant, fik ikke den tredje stjerne, som mange havde forventet.

 

Til gengæld fik fire nye danske restauranter en stjerne i Michelin-guiden. Blandt andre Geranium, som delvist ejes af verdens bedste kok, Rasmus Kofoed.

 

De nye stjerne restauranter kan nu drage fordel af international omtale ligesom Kong Hans Kælder, der har haft sin stjerne siden 1997.

 

»Der er ingen tvivl om, at vores ry og Michelin-stjernen giver os mange fordele, når turister og udenlandske forretningsfolk skal vælge rammen om en middag,« siger køkkenchef og direktør Thomas Rode. Kong Hans Kælder er en af de tre Michelin-restauranter, der her giver opskrifter og tip til, hvordan du laver Michelin-mad hjemme i køkkenet.

 

Se de tre Michelin-opskrifter her

 

 




Henter rating;

Hvad synes du om denne artikel?

Hvad synes du om denne artikel?