Læs avisen online

Til salg: Slot med tilhørende titel

Leder du efter ny feriebolig, så se med her - hvis du har små 50 millioner.

Foto: www.viadeicolli.com
Foto: www.viadeicolli.com


Til salg: Slot med tilhørende titel

Hvis man altid har drømt om at eje et slot, så er muligheden nu for at købe et i Italien, nærmere bestemt Umbrien.

Hvad får man så for sine 50 millioner? Et slot med 37 værelser og 1600 års historie oven i. Slottet må i bedste fald betegnes som et håndværkertilbud af de større. De 37 værelser har været forseglede i et årti, siden sidste ejer fraflyttede slottet, så der er et pænt lag støv, der skal børstes væk og formentligt lidt isoleringsarbejde.

Udover de mange værelser hører der også et tårn, en stor slotskælder og selvfølgelig et fangehul. Der er også 20 hektar flot umbrisk natur med i handlen. Hvis køberen vælger at smide ca. 10 millioner mere oven i handlen, så klarer sælgeren istandsættelsen og møbleringen af slottet - men så bliver det også med lækre møbler, forklarer mægleren Sandro Renghi.

Fik vi sagt at ejeren automatisk bliver Greve af Carbonana?

Man får ikke en meget flottere udsigt.

Foto: www.viadeicolli.com

Gør det ikke for pengene

Ejendomsmægleren Sandro Renghi, der håndterer salget, har flere slotte til salg. Hele otte slotte har han i øjeblikket i udbud. Han har været i branchen i tre år og har indtil videre solgt tre slotte.

Sandro Renghi forklarer at han forsøger at sælge landets slotte i håb om at bevare dem og ikke kun for at tjene penge. De italienske myndigheder har da også lavet strikse regler for, hvad en ny ejer må og ikke må gøre ved et nyerhvervet slot. Der er derfor mange regler for, hvordan det er tilladt at istandsætte og renovere. Italienerne selv har det fint med at udlændinge køber og bor i deres slotte, for de har ikke selv udvist interesse for at bo i dem. Dog er de glade for, at nogle tager sig af deres kulturarv, så den ikke står og forfalder.

Læs mere og se flere billeder
Henter rating;

Hvad synes du om denne artikel?

Hvad synes du om denne artikel?